Dorpsradio Radio Laren / TOP KUNST met Maaike Wiarda

Podcast 3 februari 2022. 

Gast Maaike Wiarda in het Programma Top Kunst op Dorps Radio Laren, met dank aan Clare Farwick en Monique Kropman.

https://anchor.fm/dorpsradio-laren/episodes/Topkunst-3-Februari-2022-e1dv534?fbclid=IwAR2jS29M-aDNspQBGld0TxAvOKaAI2zMJIUIRHYgGc15SmBUiSRdt6SV3qA

Stichting Kunst in Laren SKILL

Stichting Kunst in Laren ( SKIL )

Een tiental kunstenaars heeft in 2012 de stichting Kunst in Laren opgericht. Vijf jaar later bestaat de stichting uit een groot aantal kunstenaars met heel verschillende disciplines.

https://www.kunstinlaren.nl/maaike-wiarda

zo

09

jan

2022

Interview door Dr Cherie Carter

Maaike Wiarda,

Beeldend Kunstenaar – Ondernemer

 

De Geschiedenis

 

Mijn verhaal gaat over het manifesteren van mijn dromen en het schijnbaar onmogelijke laten gebeuren... alles waar MMS voor staat.

 

Ik wist dat ik het anders moest doen.

Ik had een gebroken huwelijk, twee kinderen, was diep ongelukkig en had een 'burn-out'. Ik heb nooit begrepen waarom ik zo depressief was, niet in staat om boos te worden en voor mezelf op te komen,..

Ik ontdekte dat het kijken naar de woede uit mijn kindertijd, het zien van mijn vader die zijn woede uit de Tweede Wereldoorlog uitte op mijn moeder, geïnternaliseerd werd als een deel van mij. Omdat ik mijn eigen woede niet kon vinden, had ik nooit met die gevoelens omgegaan, maar in plaats daarvan stopte ik ze weg en herstelde ik de relatie met mijn ouders. Ik was een onbewust onderdrukte 'perfecte persoon' die de rol speelde en de wereld liet zien dat alles in mijn leven werkte en dat ik geen problemen had. Niemand wist anders.

 

Ik ging echter dood van binnen. Een deel van mij wist dat ik deed alsof en de waarheid camoufleerde. Ik was een niet-gerealiseerde kunstenaar die voor mijn ouders was getrouwd en kinderen had gekregen. Ik zat gevangen in een leven van ongeluk waarvan ik dacht dat ik er nooit aan zou ontsnappen. De wanhoop botste met huiselijk geweld en ik pakte dringend mijn koffers en kinderen en vluchtte terug naar Nederland. Ik kon het geweld van mijn man niet langer verdragen. Ik werd gedwongen om de leiding te nemen. 

 

Ik moest opnieuw beginnen. Studeren en carrière maken. En weer jaren later zei ik mijn baan op als mededirecteur van een psychologisch marktonderzoeksbureau en nam een administratieve functie om een vriendin te helpen. Het bleek dat het leven me precies op de plaats bracht waar ik was om de lessen te leren voor weer een volgende hoofdstuk van het leven. Het was een American Training Company, in Nederland geïntroduceerd door Frits Phillips, genaamd MMS Institute. Deze methode heeft me geholpen eerlijk tegen mezelf te worden en eindelijk mijn waarheid toe te geven. Het lanceerde mijn verbinding met mijn geheime waarheid over werken met mensen en 'berichten volgen'. Kort daarna werd ik een MMS-facilitator terwijl ik mijn leven in coaching veranderde. Het werk voelde zo goed voor mij, alle principes: authenticiteit, luisteren, verbinden, spreken, opkomen voor wat goed is, risico willen nemen, voor mijn dromen gaan en anderen dienen en ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen . Niet alleen was ik de lagen van de façade aan het afpellen en deed mijn vergeten dromen eer aan, ik ondersteunde ook anderen op hun unieke paden…tegelijkertijd.

 

Evenzo kwam ik weer in contact met een oude vriend van dertien jaar geleden en trouwde uiteindelijk met een geweldige man, Rien van der Torren. Ik ging toen naar de kunstacademie. Ik vervulde drie gelijktijdige dromen: kunstacademie, trouwen met mijn levenslange liefde en anderen coachen naar authentiek succes.

Ik vond waar ik van had gedroomd, een liefdesaffaire combineren met een leven van waardigheid en respect.

 

Toen ik Rien ontmoette, veranderde het leven, elf jaar lang leefden we een gezegend leven. Toen hij stierf, was ik volledig opgeleid met de MMS-methode om naar mijn 'berichten' te luisteren. Ik kon doorgaan met de infusie van liefde die ik voor en van hem voelde met mijn leven als kunstenaar.

 

Als praktiserend kunstenaar bleef de magie gebeuren. Ndigueul, een Senegalese kunstenaar, componist, zanger en voorzitter van een artistieke kunstvereniging (Association Artistique et Culturelle Ngueweul Rythme) in Senegal, Afrika, werd geraakt door mijn kunst. We hadden een diepgaande artistieke en spirituele connectie en hij ervoer mijn creativiteit en ik de zijne. Vandaag coach ik de hele groep van Ndigueul. We fuseren de African Symphony in samenwerking met Ivor Placca van de Eclectica Studios in Dakar om de match te maken tussen Afrikaanse klassieke instrumenten en de westerse violen.

 

Alle moderne muziekritmes zijn afkomstig uit Afrika.

 

We brengen hun traditionele Senegalese muziek; 'African Savane' naar de westerse wereld en ervoor zorgen dat deze getalenteerde artiesten worden gecompenseerd voor hun unieke geluid. Hun boodschap is vrede. Ik coach niet alleen, ik doe mijn kunst, ga naar exposities en combineer een leven van kunst, muziek en een nobel doel... verdeeld tussen Spanje en Senegal.

 

Momenteel produceren we een film voor Ashley Maher uit LA in Dakar voor haar nieuwe album.

 

I love my life, listen to my messages.

 

Dat is wat ik de wereld breng... het vermogen om te luisteren, af te stemmen op en al onze dromen te volgen... net zoals ik heb geleerd bij MMS, waar ik mijn reis van transformatie begon.

 

Als u contact wilt opnemen met Maaike www.maaikewiarda.nl

 

Dr Cherie Carter Scott PH.D

Lynn U. Stewart

 

MMS Instituut (Management Motivatie Services)

Dr. Cherie Carter Scott PH.D, auteur van New Yorks bestseller "If Live is a Game, dit zijn de regels", een spirituele basis voor wat het betekent om een mens te zijn!

www.drcherie.com

 

wo

21

mei

2014

Video Maaike Wiarda/ART

wo

21

mei

2014

About me

Chaos and Order 

  • by Lucie Chicoine (Montreal,Canada)

“The Urban landscapes of Maaike Wiarda strike you with their specific use of

colours and shapes that take the viewer to the painters’ philosophy.

A visual walk through a chaotic world that appears to be in order.

A colouristic intuitive expression of Chaos and Order as a  continually returning theme. Every point of view gives another image. The world full of individuals with their own specific view on the world.

Everything is the truth but also an illusion.” 

 

Chaos et Ordre    

“La vision urbaine de MaaikeWiarda est soulignée par les contradictions de ses géométries et de ses couleurs chromatiques; son thème « Chaos et ordre »

se répète perpétuellement. Sa structure picturale puissante ignore le pouvoir et permet à l’amour de vivre sans aucune crainte.

L’univers de l’artiste coloriste est peuplé d’individus qui apprennent à respirer en toute liberté dans des espaces bordés de barrières réelles et fictives à la fois.

Tout est vrai et tout peut être illusion”

 

Chaos en Orde  

“De stadslandschappen van Maaike Wiarda vallen op door het specifieke kleurgebruik en de vormen, die de toeschouwer meenemen in het wereldbeeld van de schilder. Een visuele wandeling door een chaotische wereld die ogenschijnlijk geordend is. Een coloristische intuïtieve uiting van “Chaos en Orde” als voortdurend terugkerend thema. Ieder gezichtspunt geeft een ander beeld.

Een wereld vol individuen met ieder hun eigen specifieke kijk op de wereld.

Alles is waar maar ook een illusie.”

0 Berichten